Social

Inainte de noi, potopul!

NATO nu a venit la Bucuresti sa asiste la luptele in noroi ale politicienilor romani

Presedintele Bush a pus piciorul intr-o Romanie minata - se putea altfel? - de un nou scandal politic intern. Practic, Traian Basescu i-a acuzat de tradare pe predecesorul sau Emil Constantinescu si pe toti cei care au discutat Tratatul cu Ucraina.

In tarile europene si din alte colturi ale lumii civilizate rar se vad critici – nu lovituri de maciuca – la adresa fostilor detinatori ai functiei supreme in stat. Este vorba despre respect, nu neaparat fata de unele persoane care ocupa vremelnic un post de inalta demnitate publica, ci fata de propria ta tara.

Istoria face parte din fiinta statelor, iar daca este vorba despre istoria foarte recenta, lucrurile sunt cu atat mai sensibile: judecatile bune nu se pot face decat odata cu trecerea anilor. Dar, in momentul cel mai vizibil al mandatului sau la Cotroceni, summitul NATO, Traian Basescu a ales sa declanseze o operatiune fara precedent la adresa trecutului.

 

Continuarea in Adevarul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea