Social

In timpul vizitei lui Condoleezza Rice, politistii au prins un individ inarmat

Politistii bucuresteni au dejucat, marti seara, o tentativa de trafic de armament in zona Bucur Obor . Ei au reusit, dupa un filaj de o saptamana, sa prinda un tanar care avea asupra lui un pistol automat marca UZI, cu amortizor si 32 de cartuse. La acea ora, in Romania se afla in vizita secretarul de stat american, Condoleezza Rice .

Marti seara, in jurul orei 21.00, bucurestenii care se aflau in zona magazinului Bucur Obor au asitat la prinderea in flagrant a unui tanar. Asupra acestuia, politistii au gasit un pistol automat marca UZI INTRATEC TEC 9B, care avea montat un amortizor, dar si munitia aferenta, 32 de cartuse model Luger, calibru 9 milimetri. Tanarul, George Marius Nicolae , din comuna Patarlagele, judetul Buzau, a declarat politistilor ca a luat arma de la un individ din orasul Targu Jiu si ca trebuia sa o predea unui cetatean olandez cu care trebuia sa se intalneasca in zona Bucur Obor. Planul a fost dejucat de politistii Sectiei 8, care il aveau in supraveghere de mai bine de o saptamana. Cand sa puna mana si pe olandez, cazul a fost preluat de politistii de la Crima Organizata .

Coincidenta sau nu, capturarea traficantului de arme a avut loc in timp ce, la Bucuresti, se afla secretarul de stat american, Condoleezza Rice. Surse din cadrul Politiei sustin ca retinerea lui Marius George Nicolae nu are nici o legatura cu semnarea tratatului dintre Romania si SUA privind infiintarea bazelor americane si ca este vorba despre o operatiune cu alte conotatii. Seful Politiei Romane, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, infirma si el speculatiile pe aceasta tema. El ne-a declarat ca sunt in lucru trei variante in acest dosar, una din acestea vizand "olandezii". Ieri dupa-amiaza, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane a fost convocata o sedinta-fulger, la care au participat ofiteri din Serviciul Arme, Munitii si Explozivi din Capitala si Buzau, dar si ofiteri din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog . (Eduard Pascu/Ion Alexandru)



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea