Social

In taberele scolare nu se vor manca hamburgeri

Din acesta vara, copiii vor manca hrana naturala. Legea pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particular a fost promulgata de presedintie.

"Documentul a fost trimis la Monitorul Oficial si va intra in vigoare la maximum 30 de zile de la publicare", ne-a declarat deputatul independent Mircia Giurgiu, unul dintre cei 26 de initiatori ai actului normativ.

Asta inseamna ca alimentatia nesanatoasa, cu un aport exagerat de sare, zahar, indulcitori sau aditivi alimentari , va disparea din meniul copiilor si adolescentilor inca din aceasta vara.

Lista neagra a alimentelor

Copiii care isi vor petrece o parte din vacanta in taberele scolare sau in gradinite vor fi hraniti mai sanatos. Ministerul Sanatatii Publice (MSP) trebuie sa intocmesca o lista cu alimentele nerecomandate acestei categorii, iar inspectoratele scolare trebuie sa comunice lista unitatilor de invatamant.

Cresele o vor primi direct de la MPS . „Este foarte importanta decizia comisiei Ministerului Sanatatii in alcatuirea listei", a mai spus Giurgiu.

Din toamna, elevilor li se vor tine lectii privind comportamentul alimentar sanatos, iar cadrele didactice vor beneficia de instruiri. Institutia abilitata sa constate nerespectarea legii este Inspectia Sanitara de Stat din cadrul MPS.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea