Social

#cod portocaliu canicula #cod galben canicula #prognoza meteo #vreme

In sfarsit vom putea respira! Prognoza meteo

ANM a prelungit codurile portocaliu si galben de canicula, dar au restrans aria de manifestare a acestora. De saptamana viitoare vremea schimba foaia.

Vremea ramane calduroasa astazi in cea mai mare parte a tarii, caniculara din nou dupa-amiaza in regiunile vestice si sud-vestice si izolat in sud si in est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 grade pe litoral si 38 de grade, la umbra, bineinteles, in Campia de Vest, unde si disconfortul termic se va mentine foarte accentuat. Cerul va fi variabil, apoi se va innora treptat si asteptam avers si descarcari electrice, local in zona montana si pe spatii mai mici in sud, in centru si in est. Vantul se va intensifica trecator in timpul ploilor.
In Bucuresti, vremea va fi in continuare calduroasa vineri, cu o maxima in jur de 33 de grade. Mai ales in a doua parte a zilei si spre seara norii se inmultesc.

Vineri, 14 august,este cod galben in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, vestul si sudul Oltenei si sud-vestul Munteniei, temperaturile maxime vor atinge din nou 35....37 de grade.

Tot astazi, in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin vor fi in continuare temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Sambata, vremea va fi in continuare calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Mai mult, canicula revine dupa amiza in vest, in sud-vest si izolat in centru, zone unde si disconfortul termic va fi accentuat. Maximele termice se vor incadra intre 28 de grade pe litoral si pana in jur de 37 de grade in Banat si Crisana. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in zona montana dar si in jumatatea estica, unde cu precadere dupa-amiaza si seara, pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari trecatoare ale vantului.

In Bucuresti, vremea se va mentine calduroasa, sambata, cu o maxima  de 33...34 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si seara cand asteptam ca atmosfera sa fie racorita de cateva averse insotite de fulgere, tunete si unele intensificari ale vantului.

Duminica nu scapam de valul de aer tropical, vremea va fi calduroasa, caniculara in zonele de campie si podis, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, indeosebi, in zonele montane, precum si in regiunile vestice si sud-vestice, unde local se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat, cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 grade pe litoral si 38 de grade in sudul Oltenieie poate si in Banat.

In Bucuresti, vremea va fi calduroasa, caniculara duminica dupa-amiaza, cand si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, mercurul urca in termometre pana la 35...36 grade, iar vantul care va sufla in general slab nu reuseste sa racoreasca atmosfera.

Si in prima zi a saptamanii viitoare vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara dupa amiaza in Campia Romana, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va mai depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 28 si 36, poate chiar 37 grade in sudul extrem al Munteniei. Cerul va avea innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului la munte, dar si in regiunile vestice, sud-vestice, nordice si centrale si pe arii mai restranse in restul teritoriului. Vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor fi insemnate.

De marti, temperaturile scad usor dar treptat, insa vremea ramane calduroasa mai ales in regiunile sudice. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin aparitia a averselor si descarcarilor electrice mai ales in jumatatea de nord a teritoriului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea