Social

#vaccin moderna # vaccin coronavirus #moderna #vaccin # vaccin anti-coronavirus

In Romania va ajunge si vaccinul produs de compania Moderna! Care sunt diferentele dintre cele doua

Andrei Baciu, secretar de stat in ministerul Sanatatii, a anuntat ca Romania urmeaza sa primeasca si un al doilea vaccin, cel produs de compania Moderna. Acesta a explicat si care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de vaccin.

 

„Vorbim in primul rand despre asemanari si despre mici deosebiri. La asemanari, ambele vaccinuri sunt vaccinuri sigure care au fost aprobate de Comisia Europeana, sunt vaccinuri care au fost distribuite catre toate statele membre si primim exact acealeasi vaccinuri si in Romania. Pe de alta parte exista si mici deosebiri tehnice. Indicatia pentru un vaccin sau altul o va face mereu medicul, la locul de vaccinare, medicul cunoscand foarte bine detaliile”, a explicat Baciu, potrivit realitatea.net.

„Va ramane o chestiune medicala din mai multe considerente. In primul rand pentru ca exista mici variabilitati tehnice. Rapelul se face diferit: In 21 de zile pentru vaccinul de la Pfizer, in 28 de zile pentru vaccinul de la Moderna. Trebuie sa te asiguri, si softul face acest lucru automat, sa iti blocheze si ziua pentru rapel, astfel incat sa fie asigurat stocul de vaccinare si doza pentru toate persoanele care se vaccineaza.

Este exclus sa fie combinate cele doua doze. Tocmai acesta este motivul pentru care se face o programare – se blocheaza doua zile diferite pentru rapel. Se blocheaza si ziua 21 daca se va recomanda vaccinul produs de Pfizer si ziua 28 daca se recomanda vaccinul produs de Moderna. Dupa administrarea vaccinului se va elimina data necorespunzatoare si va ramane data aferenta tipului de vaccin si a necesitatii de rapel”, a mai spus Andrei Baciu, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea