Social

# medicament covid-19 #matei bals # alexandru rafila

In Romania se va testa medicamentul pentru COVID-19. Alexandru Rafila:"In cateva luni va fi disponibil"

In cateva luni ar putea sa apara medicamentul pentru Covid-19. O companie americana l-a realizat cu rezultate extrem de promitatoare la primele teste.

Medicamentul urmeaza sa fie testat si in Romania in cateva saptamani, a anuntat intr-un interviu pentru Ziare.com prof. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, reprezentatul Romaniei la OMS.

"Am facut demersuri la biroul OMS pentru Europa si ma bucur ca am reusit sa includem si Romania, probabil Institutul" Matei Bals," pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament. Studiul va inrola mai multi pacienti din mai multe tari, alaturi de alte produse, astfel incat la sfarsitul lui sa existe suficiente argumente pentru autoritatea americana, FDA, sa poata da aprobarea de productie si punere pe piata. In cateva luni de zile cred ca acest medicament va fi disponibil", a spus prof. univ. dr. Rafila.

Se vor testa 4 scheme terapeutice pentru Covid-19

Medicul a mai precizat ca la "Matei Blas" vor fi testate in paralel 4 scheme terapeutice pentru Covid-19, insa medicamentul realizat in SUA este considerat in literatura de specialitate cel mai promitator.

Romania este acum la un pas de "scenariul 4," cu 1.952 cazuri de infecii cu coronavirus. 209 dintre pacienti au fost declarati vindecati si au fost externati.

La nivel global, sunt aproape 740.000 de persoane infectate, dintre care peste 35.000 au murit. Cele  mai grav sunt acum afectate Italia, Spania si Statele Unite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea