Social

In plina criza energetica, Voronin e in concediu

Presedintele Vladimir Voronin este absent din tara, aflandu-se la odihna peste hotare, in conditiile in care Republica Moldova este in plina criza energetica si mai are rezerve de gaz pentru doar 24 de ore, a acuzat joi liderul unui partid de opozitie de la Chisinau.

Presedintele Aliantei Moldova Noastra (AMN), Serafim Urechean , sustine intr-o declaratie ca la fel ca si in alte situatii de criza cu care s-a confruntat Republica Moldova, presedintele Voronin se afla la odihna peste hotare, iar comportamentul arogant al sefului statului cu vecinii - Romania si Ucraina - lipseste Chisinaul de posibilitatea de a apela la ajutorul acestora.

La mai bine de o saptamana de la izbucnirea crizei gazelor intre Moscova si Kiev, dupa incheierea sarbatorilor de Craciun pe stil vechi, opozitia de la Chisinau a luat joi atitudine si si-a exprimat ingrijorarea fata de consecintele crizei energetice pentru Republica Moldova.

Opozitia cere declararea starii de urgenta, reflectarea obiectiva de catre compania publica Teleradio-Moldova a situatiei de criza si a masurilor recomandate populatiei, precum si convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului, aflat in vacanta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea