Social

#Technivie #Viekira Pak #medicamente hepatita C #medicamente fatale #transplant de ficat

In loc sa trateze, omoara! Medicamente impotriva hepatitei C fatale

 

Doua medicamente folosite in tratamentul hepatitei C pot cauza decesul bolnavilor! Este vorba despre "Viekira Pak" si "Technivie", medicamente asupra carora Agentia americana a medicamentelor trage un semnal de alarma!

La pacientii cu ciroza carora le-au fost administrate medicamentele, produse de compania americana AbbVie , s-au identificat cazuri de insuficienta hepatica, a declarat Food and Drug Administration, din SUA.

Multe dintre aceste cazuri au necesitat transplant de ficat sau au fost fatale. Cazurile cele mai grave au fost observate in principal la cei tratati cu “Viekira Pak”, a mentionat FDA.

Problemele au aparut la pacienti intr-o perioada de patru saptamani de la inceperea noului tratament, a precizat FDA indicand faptul ca, in unele cazuri, bolnavii nu ar fi trebuit sa ia aceste medicamente.

FDA a cerut persoanelor care iau aceste medicamente sa se adreseze imediat medicului daca prezinta oboseala, slabiciune, pierderea poftei de mancare, au greata, varsaturi, ochii si pielea ingalbenite si scaune de culoare deschisa, semne ale unor posibile probleme grave ale ficatului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea