Social

In Harghita s-a instalat iarna!

Inceputul celei de-a doua luni de primavara nu este la fel pentru toti romanii. Iarna s-a intors din nou in cateva zone ale tarii, incurcand si soarta soferilor. Meteorologii au anuntat astazi ca de dimineata ninge incontinuu in judetul Harghita , circulatia pe DN 12 C, in zona Lacul Rosu, desfasurandu-se in conditii de iarna, din cauza ninsorii care a inceput marti dimineata.

Autoritatile au anuntat ca in aceasta zona carosabilul este acoperit cu 1-2 centimetri de zapada, circulatia desfasurandu-se in conditii de iarna. Drumarii au intervenit cu antiderapant inca de la primele ore ale diminetii, asa ca in trafic nu au existat probleme.

Administratia Drumurilor spune ca in restul judetului drumurile sunt in general curate, insa umede, iar pe alocuri, in zonele inalte, in special in Pasul Bucin (DN13 B), sunt acoperite cu un strat subtire de zapada apoasa si cu polei . Astfel ca soferii sunt atentionati sa isi adapteze viteza la conditii de drum umed si sa isi echipeze masinile pentru conditii de iarna in cazul in care trebuie sa treaca prin zona .

Potrivit acestuia, pe celelalte drumuri nationale din judetul Harghita carosabilul este curat, dar soferii trebuie sa tina seama de faptul ca arterele sunt umede, iar pe alocuri, in zonele inalte, in special in Pasul Bucin (DN13 B), sunt acoperite cu un strat subtire de zapada apoasa si cu polei.

In Harghita a inceput sa ninga marti dimineata, iar temperatura atmosferica este in scadere. In anumite zone din judet stratul de zapada are 87 de centimetri in extracarosabil iar la Miercurea Ciuc de exemplu temperatura a ajuns pana la 0 grade Celsius. Meteorologii spun ca inca mai ninge slab si cu intermitente in toate localitatile judetului Harghita.

In continuare, pentru zilele urmatoare, meteorologii prognozeaza vreme inchisa, in curs de racire, cu precipitatii care se vor transforma in ninsori in zonele montane inalte.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea