Social

#vila #scoala #curte #autorizatie

In curtea scolii nr 59 din Ghencea creste o vila

In curtea unei scoli din sectorul 6 al Capitalei se ridica o vila. Astfel, intre cele doua cosuri de baschet de pe terenul de sport al Scolii nr. 59 din cartierul Ghencea a inceput constructia unei case, dupa ce Primaria Municipiului Bucuresti a retrocedat terenul unui proprietar.

Elevii care invata la scoala nr. 59 isi risca sanatatea in fiecare zi. Pentru ca atunci cand vin sau pleaca la si de la scoala trec pe langa santierul fara gard de protectie al vilei care se construieste in curtea institutiei la care invata, ei pot fi avea de suferit. Parintii si cadrele didactice au depus mai multe sesizari la Primarie, la Ministerul Educatiei si la Inspectoratul de Munca, insa nici una dintre aceste institutii nu le-au dat un raspuns.

Elevii si profesorii povestesc ca unul dintre cosurile de baschet se afla acum in actualul teren de sport, iar celalalt este plasat in interiorul curtii noului imobil. Muncitorii care lucreaza la vila de pe terenul de baschet spun ca nu au mijloace tehnice ca sa smulga cosul din ciment si asteapta ca directorul scolii sa inchirieze o macara pentru aceasta operatiune, dupa cum noteaza Gardianul.

Retrocedarea a fost facuta de Primaria Municipiului Bucuresti

Vina pentru vila din curtea scolii este aruncata dintr-o parte in alta, de la Primaria Sectorului 6, la Primaria Capitalei. “Terenul din strada Vladeasa numarul 9A, la care faceti referire, este proprietate privata. Punerea in posesie a fost facuta in baza Dispozitiei numarul 6513/2006 a primarului general al Capitalei. Primaria Sectorului 6 a eliberat proprietarului acestui teren autorizatia de construire numarul 505 in data 27.07.2009”, a raspuns, pentru Gardianul, Serviciul Relatii cu Mass-Media si Societatea Civila, din cadrul Primariei Sectorului 6.

Parintii spun ca aceasta retrocedare putea fi facuta si intr-un alt spatiu, cum ar fi terenul viran din spatele scolii, astfel incat sa nu fie afectate spatiile care au legatura cu cei mici. Astfel, nici terenul de sport nu ar fi afectat, si nici calea de acces spre scoala. Potrivit Gardianul, elevii se indreapta spre salile de clasa, in timp ce muncitorii “jongleaza” cu barne de lemn, caramizi sau alte materiale de constructii exact deasupra elevilor.

 In urma sesizarilor depuse de parinti si profesori in legatura cu riscurile la care sunt supusi zilnic elevii care trec pe langa santier, autoritatile au spus ca vor controla modul in care sunt respectate regulile de constructie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea