Social

#depresie #diagnostic depresie #psihiatru virtual

In curand, depresia va fi diagnosticata de un psihiatru virtual

In scurt timp, depresia va putea fi tratata cu ajutorul unui psiholog virtual, numit SimSensei, un program care este inca in stadiu de dezvoltare.

SimSensei poate ajuta la diagnosticarea depresiei prin inregistrarea limbajului corpului si a expresiilor faciale ale persoanelor intervievate.

Programul SimSensei are un avatar animat care pune intrebari pacientilor si care il aproba atunci cand este cazul ghidand in acelasi timp conversatia in functie de raspunsurile pe care le primeste de la acesta.

In acelasi timp, psihologul virtual SimSensei urmareste si miscarile pacientului cu ajutorul senzorilor Microsoft Kinect si a unui software de monitorizare al fetei.

Acest program ar putea fi extrem de important in diagnosticarea si tratarea depresiei, mai ales ca in acest moment singura metoda de detectare a depresiei o reprezinta chestionarele standard si experienta medicului, corelata cu abilitatea pacientului de a-si exprima sentimentele, asa ca uneori depresia nu poate fi perceputa.

Sursa foto: themalaysianinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea