Social

In culisele jocului 6 din 49

Reporterii Cotidianului au intrat in culisele jocului 6/49. Extragerea de ieri a fost supervizata chiar de noua directoare a Loteriei, Liliana Ghervasuc.

Pentru prima data de la instalare, noua directoare a Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, a urmarit ieri cu atentie toate procesele ce se deruleaza inaintea extragerii pe care toata lumea o vede la televizor inregistrata. In prezent, extragerile Loteriei Romane se realizeaza intr-un studio al companiei de pe strada Reinvierii, nr. 2A. In jur de ora 15.00, se aduna membrii comisiei, iar dupa un sfert de ora incepe cintarirea bilelor. Cu citeva minute inainte de inregistrarea tragerii, apare si prezentatorul, Andrei Duban . Face o proba, dupa care trece la actiune. Comisia de supraveghere este formata dintr-un reprezentant al Ministerului Finantelor, unul de la Ministerul de Interne, altul de la Agentia Nationala de Sport si un reprezentant al Loteriei.

3,6 grame de cauciuc

Bilele de la 6 din 49 se tin in cutii pastrate intr-un dulap de linga studio. De fiecare data, dulapul se sigileaza, iar depozitul este dotat cu sistem de alarma. Primele se cintaresc bilele de la Noroc, care se tin in sapte cutii mici. Inainte de a fi cintarite, bilele sint verificate cu un magnet, pentru a arata comisiei ca nu s-a umblat la ele. Apoi, sint cintarite cu un cintar special, cumparat de la o firma de profil din SUA. La urma se cintaresc bilele-vedeta, de la 6/49. Acestea sint depozitate la un loc, intr-un geamantan argintiu. Cele 49 de bile sint, de fapt, 50, dar bila cu numarul 50 nu se introduce in urna. Asa ne vin de la producator. Fiecare bila are niste parametri de greutate. Cind se depasesc acesti parametri, atunci se schimba tot setul de bile. Ultimul set de bile a fost schimbat anul trecut. Bilele cintaresc intre 3,51 grame si 3,66 grame si sint facute din cauciuc natural. Greutatea lor nu trebuie sa depaseasca toleranta de 5% din greutatea data de producator, ne-a explicat Mircea Alexie, coordonatorul tehnic al tragerii. Dupa cintarire, greutatea fiecarei bile este trecuta intr-un proces-verbal, care e semnat apoi de membrii comisiei.

Ghervasuc vrea public la extrageri

Nici la extragerea de ieri nu a existat un cistigator al marelui pot. Pentru saptamina viitoare, reportul va fi de peste 4,5 milioane de euro. Noua directoare a Loteriei vrea sa permita publicului sa asiste la joc. O sa schimbam actualul studio in care se desfasoara tragerea. O sa montam gradene pentru a permite participarea jucatorilor care doresc sa asiste la tragere, ne-a declarat Liliana Ghervasuc.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea