Social

#boicot #examen #bacalaureat

In ciuda boicotului sindicatelor, toti elevii au reusit sa sustina BAC-ul

Toti elevii din tara au reusit sa sustina examenul de bacalaureat, in ciuda faptului ca sindicatele din educatie au anuntat ca il vor boicota.

Doar 1. 911 elevi au fost afectati de actiunile profesorilor, in primele zile de sustinere a probei de limbi straine , insa au fost reprogramati pentru pe 4 iunie.

Desi a prelungit sustinerea probei de limbi straine pana pe 25 iunie, extinderea termenului a fost inutila, pentru ca boicotul nu a avut efectul sperat.

"Evaluarea elevilor s-a terminat in 4 iunie pentru toata lumea, in timpul saptamanii respective. Nu au mai ramas elevi neevaluati. Bacalaureatul s-a desfasurat normal", a declarat, pentru Realitatea.net, secretarul de stat in Ministerul Educatiei , Oana Badea.

Sindicalistii acuza insa Ministerul ca ar fi incalcat legea, inlocuindu-i pe profesorii care au refuzat sa participe la examen.

"Au fost foarte multi colegi care au refuzat sa dea aceasta proba, insa au fost inlocuiti printr-un ordin ilegal dat de Ministerul Educatiei. Sau au fost luati elevii dintr-o unitate si mutati in alta unitate, ceea ce este tot ilegal", a spus  secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, citat de Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea