Social

#incredere romani #smurd #dna #romani #pompieri

In cine au ajuns sa aiba incredere romanii! Clasamentul este spectaculos!

Biserica nu se mai afla pe primul loc in topul increderii romanilor. Acum SMURD, Pompierii si... DNA ocupa primele pozitii in randul institutiilor in care conationalii nostri au cea mai mare incredere.

Astfel, potrivit unui raport de cercetare IRES privind bilatul politic al anului 2014, SMURD este creditat cu multa (48%) sau foarte multa (40%) incredere de 88% dintre subiecti, scrie Mediafax. Pompierii se bucura de foarte multa incredere din partea a 36% dintre cei chestionati si de multa incredere din partea a 54%.

Si in Armata au incredere 81% dintre romani, doar 18% considerand ca institutia nu e demna de aprecierile lor. Arestarile din ultima vreme a unor personaje controversate au crescut increderea si in Directia Nationala Anticoruptie, 66% dintre respondenti considerand-o o insitutie care merita apreciata. Si tot 66% dintre subiect au incredere multa si in Biserica.

Alegerile prezidentiale in care diaspora a avut un cuvant greu de spus par sa fi sporit increderea romanilor si in comunitatea din afara granitelor - 60% dintre romani. Increderea in Justitie, in general, este de 54%, cei care au incredere putina sau foarte putina reprezentand 44% din esantion, mai scrie Mediafax.

Sursa foto: rador.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea