Social

#biserica #armata #incredere #primarie #romani #institutiile statului

In ce institutie au romanii cea mai mare incredere

Dintre institutiile statului, romanii au cea mai mare incredere in Armata, care este urmata de Biserica, Primarie si ONU, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research.

Conform rezultatelor sondajului, in ceea ce priveste institutiile politice, cei mai multi romani - 43,1% - au cea mai mare incredere in Primarie, aceasta fiind urmata de Guvern, cu 40,1%, si de Consiliul Judetean, cu 34,5%.

De asemenea, 31,9% din romani au declarat ca au incredere in Curtea Constitutionala, 31,1% in Parlament, iar 27,6% in Presedintie.

Pe ultima pozitie in topul increderii se regasesc partidele politice, cu 18,5%.

Dintre institutiile executive, Armata prezinta cea mai mare incredere pentru romani, cu 64,3%. Pe locul doi se afla Banca Nationala a Romaniei, cu 50,3%, iar pe locul al treilea - Politia, cu 48,3%, urmata de SRI, cu 47%, si DNA, cu 44,2%.

Biserica prezinta un procent de incredere de 69,1% pentru romani in privinta institutiilor sociale, fiind urmata de universitati, cu 49%, presa, cu 41,9%, organizatiile societatii civile, cu 38,4%. Pe ultima pozitie in ceea ce priveste institutiile sociale se afla bancile, cu 19,4%.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea