Social

#scoala #elevi #copii #gradinita #prescolari #clasa pregatitoare

Conditiile in care gradinitele particulare pot organiza clase pregatitoare

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a declarat, miercuri seara, la TVR 1, ca atat timp cat o institutie de invatamant din sectorul privat are doar gradinita privata si aceasta nu a primit acreditare pentru invatamantul primar, ea nu poate organiza clase pregatitoare, scrie hotnews.ro

Intrebat in cadrul emisiunii Prim Plan daca copiii pot merge la clasa pregatitoare la gradinite private, Remus Pricopie a raspuns: "Nu, daca acea gradinita nu este si langa o scoala privata".

"Clasa pregatitoare apartine ciclului primar. Restul apartine doar de organizare. Atata timp cat ai doar gradinita privata si nu este acreditata pentru invatamant primar - lucru care insa se poate face pana incepe scoala -, atunci nu ai cum sa faci acolo, trebuie sa fii acreditat pentru invatamantul primar", a declarat ministrul.

In urma acordului semnat miercuri intre Ministerul Educatiei, ai federatiilor sindicale si ai Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar, s-a decis mentinerea clasei pregatitoare ca parte a invatamantului primar obligatoriu. Copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 7 ani se vor inscrie obligatoriu in aceasta clasa, iar cei cu varsta mai mare de 7 ani vor fi inscrisi in clasa I.

Sursa foto: depici.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea