Social

#biserica catolica #agenda #Papa Francisc #noul Papa #Jorge Bergoglio #pontificat

Agenda primelor zile de pontificat ale Papei Francisc I

Papa Francisc I (76 de ani), care a fost ales miercuri seara, va avea o agenda plina in primele zile ale pontificatului. Inca de noaptea trecuta, pe care a petrecut-o la resedinta Sfanta Maria, unde au fos cazati si cei 115 cardinali care l-au ales, viata lui Jorge Mario Bergoglio, numele real al noului Papa, s-a schimbat complet.

Noul Papa isi va incepe activitatea inca din aceasta dimineata, cand va face o "vizita privata" la Bazilica Santa Maria Maggiore.

Dupa aceasta vizita, dupa-amiaza, in jurul orei 16.00 (18.00 ora Romaniei), Papa Francisc va oficia o Liturghie impreuna cu ceilalti cardinali electori in Capela Sixtina.

Vineri, de la ora 10.00 (12.00 ora Romaniei), noul Papa ii va primi pe toti cardinalii, atat electori cat si octogenari, in Sala Clementina a Palatului Apostolic.

Sambata, acesta se va intalni cu peste 6.000 de oameni, ziaristi, cameramani, fotografi, dar si oameni de comunicare ai Vaticanului, conform unei traditii recente.

Duminica, de la ora 11.00, Papa va rosti traditionala rugaciune Angelus de la apartamentul papal.

Pe 19 martie va avea loc slujba de inaugurare a pontificatului Papei Francisc la ora 8.30 in Bazilica Sfantul Petru.

Sursa foto: www.digi24.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea