Social

#dans #brazilia #carnaval

In Brazilia, s-a dat startul carnavalului de la Rio de Janeiro

A inceput carnavalul de la Rio de Janeiro. Primarul metropolei braziliene a dat startul festivitatilor dupa ce a inmanat simbolic cheile orasului Regelui Momo, patronul carnavalului. Petrecerile se tin lant pe strazile si plajele din Rio. Atractia principala, parada de pe celebrul Sambadrom, va avea loc duminica si luni. Fata de anii precedentii, regulile impuse petrecaretilor sunt mult mai stricte. In pofida politicii de toleranta zero a infractiunilor, impusa de primarul orasului, totusi, peste 100 de oameni au fost deja retinuti pentru diverse delicte.

Marea controversa in acest an, care a provocat si un scandal international, nu are insa nici o legatura cu violenta. Este vorba de optiunea unei scoli de samba , care a ales o fata de 7 ani, ca principala dansatoare . Organizatiile de protectie a drepturilor copiilor s-au revoltat si au cerut in tribunal sa ii interzica fetei sa participe la carnaval, subliniind ca este prea mica pentru rolul erotic pe care si-l asuma. Decizia judecatorului a fost insa ferma: chiar daca este abia in scoala primara, Julia Lira va conduce grupul dansatoarelor scolii de samba Viradouro.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea