Social

#farmacie #electronic #card #reteta

In Arad s-au lansat primele retete medicale electronice din Romania

Romania are de ieri retete medicale electronice. Ieri, la Arad, a fost lansat un astfel de sistem medical , alaturi de un card privat de sanatate cu cip, pe care sunt stocate informatiile din fisa pacientului si istoricul medical al acestuia.

Premiera a avut loc intr-o clinica inaugurata ieri in Vestul tarii, la Arad. “Realizarea prescriptiei medicale electronice este o premiera nationala si are o serie de avantaje, incluzand faptul ca farmacistul identifica rapid produsul exact, recomandat de medic”, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, dr. Adrian Darabantiu, reprezentantul policlinicii.

Prin noul sistem are loc transmiterea informatiilor direct intre medic, farmacii si un posibil viitor sistem national cu baza de date a pacientilor romani. „Sistemul on-line permite monitorizarea traseului medical la furnizorii de servicii de sanatate si acopera farmacii si policlinici private. Sunt discutii cu spitalele de stat si cu tot mai multi farmacisti pentru extinderea sistemului la nivel national. Un card electronic de sanatate creste considerabil sansele unui pacient in caz de urgenta, prin citirea facila si rapida a istoricului medical”, a precizat Andreas Kuglis, managing partner SYONIC, reprezentantul companiei de soft care asigura aceste servicii medicale informatizate, citat de EVZ.

Autorii primei retete medicale din Romania au spus ca serviciile lansate ieri vor reprezenta viitorul in Romania. In plus, cardul tocmai lansat este valabil si in Ungaria.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea