Social

#defrisari masive #harghita suceava #inundatii romania

In 10 ani, Romania a ramas fara 130.000 de hectare de padure

Din anul 1990 si pana in 2000 romanii au defrisat peste 130.000 de hectare de padure, iar lemnul a fost vandut la export cel mai mult.

Aceste date socante au fost comunicate de specialistii de la Institutul de cercetari si amenajari silvice care au studiat cu imagini din satelit cat au defrisat romanii, anunta Realitatea.

Desi datele pentru perioada 2000-2008 nu au fost finalizate se preconizeaza ca ritmul defrisarilor s -a inzecit. Harghita, Covasna, Satu Mare, Suceava si Maramures sunt doar cateva dintre judetele unde au disparut paduri intregi.

In urma acestui fenomen in ultimii ani s-au inregistrat inundatii care au produs pagube serioase, inexistente in anii precedenti. Doar in anul 2008, politistii au descoperit peste 5000 de infractiuni silvice in intreaga tara. In plus, au fost confiscati peste 30 de mii de metri cubi de copaci. Amenzile politistilor totalizeaza 1,5 milioane de lei.

Padurea Baneasa a devenit cartier de vile

Cu cat timpul trece cu atat padurea Baneasa dispare putin cate putin. In locul copacilor "cresc" vile somptuase. Ironia face ca multi dintre dezvoltatorii imobiliari care construiesc pe fosta padure sa aiba pe copaci drept embleme iar siglele sa fie verzi la fel ca ale ecologistilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea