Social

#vaccin #gripa #boli #imunizare #deces

Explicatiile medicilor dupa aparitia primului deces cauzat de gripa in Romania

Imunizarea organismului dupa efectuarea vaccinului antigripal poate depasi perioada obisnuita de doua-sase saptamani in cazul persoanelor cu afectiuni multiple, a caror imunitate este scazuta, au declarat specialisti in boli infectioase, citati de Mediafax.

Precizarea vine la scurt timp dupa ce in Romania s-a inregistrat primul deces cauzat de gripa in acest sezon. Este vorba despre o femeie de 55 de ani din Bistrita-Nasaud, care a incetat din viata la data de 9 ianuarie, dupa ce s-a vaccinat in 3 decembrie 2012.

Specialistii sustin ca, in general, organismul capata imunitate dupa administrarea unui vaccin intr-un interval de timp ce poate varia intre doua si sase saptamani. Ei recomanda ca vaccinarea impotriva gripei sa inceapa in perioada noiembrie-decembrie.

"Sigur ca vaccinarea poate continua si in celelalte luni, cu atat mai mult cu cat in Romania frecventa imbolnavirilor este crescuta in primele luni ale anului, respectiv ianuarie si februarie", au adaugat aceleasi surse.

Chiar daca vaccinul asigura o imunitate pe o perioada de 5-10 ani, in cazul gripei, specialistii recomanda imunizarea anuala. Explicatia rezida in faptul ca apar noi tulpini ale virusului si, din acest motiv, se fabrica noi vaccinuri impotriva lor.

Sursa foto: infoapollonia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea