Social

#ministerul agriculturii #fructe turcia #importuri fructe

Importurile de fructe din Turcia, in vizorul Ministerului Agriculturii! Afla de ce!

Toate importurile de fructe din Turcia vor fi supuse unui control amanuntit, dupa ce Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara pentru Siguranta Alimentelor si Ministerul Agriculturii au depistat cantitati mari de grapefruit, aduse din aceasta tara, care contineau un nivel de reziduuri de pesticide superior limitelor maxime admise.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a precizat ca este vorba despre 120 de tone de grapefruit, iar cantitatea a fost distrusa.

"E vorba de un pesticid, mai exact de un fungicid identificat intr-o doza peste cea admisa de catre regulamentele europene. E un fungicid folosit pentru combaterea bolilor si daunatorilor la aceste plante care, folosit in cantitati maxime, poate aduce efecte negative si animalelor, dar in special consumului uman", a explicat ministrul.

Daniel Constatin spune ca Turcia este deja un "punct suspect" in privinta importurilor din cauza acestei probleme, precizand ca, pentru o perioada de timp, toate fructele ce provin din aceasta tara vor fi analizate cu mai multa atentie.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea