Social

#impartirea ministerelor cotroceni

Impartirea ministerelor se va face la Cotroceni

Impartirea ministerelor se pare ca va avea loc la Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, acesta avand un cuvant important de spus in ceea ce priveste candidatii nominalizati.

PSD si PD-L nu s-au inteles inca privind unele ministere foarte importante, se vehiculeaza nume din ambele tabere: Turism ( Roberta Anastase ) Mediu (Sulfina Barbu, respectiv Ion Bazac, fost secretar de stat in Cabinetul Nastase) si Tineret ( Monica Ridzi , respectiv Nicolae Banicioiu ).

Se pare ca PSD va mai avea Ministerul de Externe (Cristian Diaconescu sau Titus Corlatean) si Dezvoltarea Regionala (Ion Toma), iar PDL si-ar putea adjudeca Educatia, pentru Mircea Miclea.

Social-democratii au dreptul de prima alegere a unui minister, ei alegand, cel mai probabil, Ministerul Infrastructurii si Transporturilor, ministru fiind Dan Nica, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Una din functiile pe care persoanele nominalizate o accepta greu este cea de vicepremier, care include doar coordonarea unor agentii aflate in prezent in subordinea premierului.

Pentru ca Dan Nica sa fie acceptat ca ministru, este nevoie ca Ilie Sarbu sa accepte postul de vicepremier. Daca Sarbu nu va fi multumit de functia propusa, acesta ar putea trece la ministerul Agriculturii .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea