Social

#campanie #locuri de munca #marea britanie #deportare

Imigrantii romani, descurajati sa-si gaseasca un job in Marea Britanie

Guvernul Marii Britanii ia in calcul lansarea unei campanii publicitare negative adresata potentialilor imigranti romani si bulgari tentati sa plece la munca in aceasta tara dupa anularea restrictiilor. Editia online a publicatiei britanice The Guardian scrie ca ministrii din Marea Britanie ar putea formula mesajul campaniei in felul urmator: "Va rugam nu veniti in Marea Britanie. Ploua, joburile sunt putine si prost platite".

Aceeasi publicatie noteaza ca planul va scoate in evidenta principalele dezavantaje ale vietii britanicilor, fiind luat in considerare alaturi de alte optiuni restrictive, intre care "deportarea" celor care nu-si gasesc un loc de munca intr-un termen de trei luni si inasprirea accesului imigrantilor din UE la serviciile publice.

Un oficial britanic, citat de acelasi ziar, declara la sfarsitul saptamanii trecute ca rolul acestei campanii va schimba perceptia potrivit careia "strazile de aici sunt pavate cu aur".

Deocamdata nu exista certitudini privind forma finala a campaniei. In schimb, The Guardian scrie ca britanicii vor fi prezentati "cat mai groaznic posibil", iar imigrantii din Bulgaria vor fi incurajati sa se bucure de statiunile bulgare de pe litoralul Marii Negre si de Carpatii romanesti.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea