Social

Imigrantii ilegali, reglementati la nivel european

Statutul imigrantilor ilegali, reglementat la nivel european. Oficialii europeni au pus ieri bazele unui acord care va armoniza regulile de repatriere si va regulariza situatia imigrantilor ilegali.

Noul acord negociat de europeni ar putea permite prelungirea mentinerii lor in custodie pana la 18 luni, negocierile in acest sens purtandu-se intre reprezentantii Parlamentului Europei, Cei 27 si Comisiei europene.

Acest acord este discutat de circa trei ani, insa in conditiile “inflamarii” situatiei din Italia, acest acord de principiu a revenit in discutie, fiind considerat important. Viitorul ministru italian de interne, Roberto Maroni , tocmai a promis "o mai mare rigoare in cazul imigratiei ilegale", precum si "mai multa politie".

Manfred Weber, negociatorului Parlamentului European a spus ca textul de compromis, care nu vizeaza solicitantii de azil, "nu incrimineaza strainii fara acte in regula", ci incadreaza posibilitatea de organizare a expulzarii lor sau de legalizare a situatiei, pentru "a nu fi transformati in sclavi moderni”.

Acordul nu este insa unul definitiv, pentru ca la nivel de parlament european mai exista grupuri politice care nu il sustin. Textul definitiv ar putea fi aprobat definitiv insa la vara, la debutul presedintiei franceze a UE. Pana atunci Italia, cea care se manifesta pentru expulzarea imigrantilor ilegali care comit infractiuni, militeaza pentru un tratament “dur” in legatura cu aceasta categorie sociala aparte, mai ales dupa incidentele violente care au avut drept eroi principali doi cetateni romani.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea