Social

#irlanda #imigranti #amenintari

Imigrantii din Irlanda de Nord, amenintati cu bombe

Extermistii din Irlanda de Nord ameninta imigrantii romani ca vor fi tinta unui atac cu bombe daca nu parasesc imediat tara.

Ulster Defence Association (UDA) a dat un ultimatum in care ii someaza pe imigranti sa paraseasca Irlanda la sfarsitul acestei saptamani, altfel vor avea de suferit.

Recentele atacuri rasiste ce au vizat 100 de romani sunt acum urmate de amenintari cu bomba sub forma unei scrisori care a fost trimisa Centrului islamic din Belfast , Asociatiei poloneze si Centrului comunitatii indiene.

"Nicio simpatie pentru straini, plecati din tara Reginei noastre inainte de Noaptea rugurilor aprinse, 11 iulie, si Ziua Paradei, 12 iulie. Altfel, casa voastra va fi aruncata in aer. Pastrati Irlanda de Nord alba! Irlanda de Nord este numai pentru britanici!", spune textul scrisorii, marcata cu logo-ul grupului de extrema- dreapta Combat 18, conform Adevarul.

Politia irlandeza a respins ipoteza ca atacurile asupra romanilor au fost organizate minutios de un grup extremist, dar purtatorul de cuvant al Consiliului pentru minoritati etnice din Irlanda de Nord a sustine in continuare contrariul.

 

Citeste si

Atacurile asupra romanilor din Belfast continua desi acestia sunt paziti de politie

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea