Social

#criza imigrantilor #baietel inec plaja Turcia # baietel sirian de 3 ani inecat #Aylan Kurdi #imigranti

IMIGRANTI Povestea baietelului de 3 ani inecat in cautarea libertatii VIDEO

Fotografia lui Aylan Kurdi, baietelul de 3 ani al carui trup neinsufletit a fost gasit pe plaja, a facut inconjurul lumii. Ambarcatiunea cu care familia lui Aylan si inca opt imgranti incercau sa ajunga in Grecia s-a scufundat, doar o singura persoana supravietuind.

Tatal lui Aylan Kurdi este singurul care a ramas in viata. Abdullah Kurdi nu mai doreste insa sa ajunga in Occident. Barbatul vrea sa se intoarca in orasul natal, Kobane, aflat acum sub asediul trupelor ISIS, pentru a-si ingropa sotia si cei doi copii.

Abdullah, sotia si copiii sai au cerut initial azil in Canada, insa autoritatile le-au refuzat cererile de azil, conform rudelor familiei, stabilite in aceasta tara.

In patru ani, razboiul din Siria a facut peste 240.000 de morti, dintre care 12.000 de copii, iar numarul refugiatilor sirieni a trecut de 4 milioane.

Premierul ungar Viktor Orban discuta, joi, la Bruxelles, despre criza refugiatilor, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Nu este o problema a Europei, ci o problema a Germaniei. Nimeni nu vrea sa ramana in Ungaria, in Slovacia, in Estonia sau in Polonia. Toti vor sa mearga in Germania. Treaba noastra este doar sa ii inregistram pe refugiati", a spus astazi Viktor Orban.

Sursa foto: captura video youtube



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea