Social

#imbranceli #mancare #scandal #sfanta parascheva #galati

Imbranceli si calcat in picioare pentru mancare la Galati si Ploiesti

Praznicul Sfintei Parascheva face victime printre romani. In toata tara, in locurile unde s-a sarbatorit acest praznic, sute de romani s-au imbrancit fie pentru a ajunge la un pachet cu mancare, fie pentru a se inchina la moastele sfintilor crestini.

Ieri, 14 octombrie, in mai multe orase din tara a fost praznuita ziua Sfintei Paraschiva. Centrul sarbatorilor a fost la Iasi, unde in fiecare an, cu ocazia acestei sarbatori, aproximativ un milion de pelerini se indreapta spre orasul “celor sapte coline” pentru a se inchina la moastele Sfintei care ocroteste capitala Moldovei.

Potrivit Realitatea.net, si in acest an la Iasi primaria si 10 restaurante au pregatit 75.000 de sarmale pentru miile de pelerini veniti sa se inchine la moastele Cuvioasei Parascheva. Insa in acest an a fost evitata ingramadeala, pentru ca pelerinii care s-au asezat la coada pentru sarmale au fost paziti de cordoane de politisti comunitari. In plus, in cantina in care s-au dat sarmalele intrau serii de cate 25-30 de pelerini, noteaza Ziarul de Iasi.

Nu acelasi lucru s-a intamplat la Galati si Ploiesti. La Galati, cateva sute de oameni s-au calcat in picioare si s-au batut pentru un pachet cu mancare. Desi erau abia veniti de la slujba, credinciosii nu s-au dat in laturi de la nimic pentru o bucata de paine si un mar, noteaza Realitatea.net.

Si la Ploiesti au fost imbranceli , injuraturi si certuri. La Biserica Sfanta Vineri jandarmii nu au reusit sa faca fata sutelor de credinciosi care s-au inghesuit ca sa primeasca pachete cu hrana.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea