Social

#alunecari de teren Noua Zeelanda #cutremure Noua Zeelanda #imagini socante #dezastru #noua zeelanda

Imagini socante! 1200 de cutremure si 100.000 de alunecari de teren in Noua Zeelanda

Noua Zeelanda a fost lovita duminica de un cutremur puternic de 7,8 grade pe scara Richter. Acesta a fost urmat pana in prezent de peste 1200 de replici si 100.000 de alunecari de teren.

Numai in ultimele 12 ore in oua Zeelanda s-au inregistrat peste 300 de cutremure. In urma replicilor autoritatile au semnalat 100.000 de alunecari de teren care au taiat caile de acces rutiere si feroviare catre Kaikoura.

Sute de turisti au fost evacuati de autoritati. Intre 600 si 1000 de turisti au venit sa admire balenele in localitatea Kaikoura. Aceasta a fost puternic afectata de alunecarile de teren. Fortele de salvare din Noua Zeelanda, ajutate de o nava a marinei si mai multe elicoptere, au fost mobilizate pentru a evacua turistii, blocati in zona afectata, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, autoritatile au luat decizia de a evacua orasul Wellington. In urma cutremurului din Noua Zeelanda si a replicilor acestuia , autoritatile din orasul Wellington se tem ca mai multe cladiri s-ar putea prabusi si au luat decizia de a evacua localitatea din Insula de Sud. Sute de turisti, dar si localnici vor fi evacuati astazi.

Efectele cutremurului de duminica si ale replicilor sale au devatat zone intregi din Noua Zeelanda. Reconstructia acestora va dura luni de zile si va costa sute de milioane de dolari, a declarat prim-ministrul John Key.

Sursa foto: imgur.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea