Social

Iliescu si Nastase ii propun lui Geoana strategia iesirii de la guvernare

Ion Iliescu si Adrian Nastase se gandesc la iesirea PSD-ului de la guvernare in cazul in care partidul obtine un scor mai bun decat al PD-L-ului la europarlamentare. Fostul presedinte si fostul premier i-au propus lui Mircea Geoana iesirea din coalitia de guvernare in cazul in care PSD va castiga alegerile cu 3- 4 procente in fata PDL, pentru a avea sanse mai mari la prezidentialele din toamna.

Aceasta strategie isi doreste dezicerea PSD-ului si implicit a presedintelui Geoana de Guvernul Boc, care in cazul in care PDL-ul ar pierde alegerile europarlamentare, ar suferi o scadere de popularitate si mai puternica. Potrivit EVZ,  propunerea a fost imbratisata partial de Mircea Geoana, care nu a zis nici “nu”, dar nici “da”, lasandu-si portita de a se aseza pe curentul majoritar, oricare va fi acesta.

Analistii politici spun insa ca o decizie privind retragerea de la guvernare poate fi luata doar de majoritatea baronilor locali ai PSD, lucru care in acest moment nu este clar conturat. Conform surselor EVZ, in PSD exista un grup, asa numit al baronilor locali, care au profitat din plin de guvernare si care nu sunt foarte grabiti sa revina in opozitie.

Insa in parte, ca de exemplu Marian Vanghelie, Radu Mazare si Liviu Dragnea , ameninta din cand in cand cu iesirea de la guvernare, motivandu-si nemultumirea prin faptul ca nu si-au primit functiile promise inainte de intrarea la guvernare. Mai mult, in cadrul acestui guvern ministrii PSD nu au un rol de decizie, majoritatea posturilor cu o astfel de importanta apartinand PDL-ului si premierului Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea