Social

Iliescu, lasat in ofsaid

Consiliul National de coordonare al Aliantei prezidat de Theodor Stolojan si Traian Basescu a hotarit, ieri, sa nu participe la consultarile de la Cotroceni pentru a nu fi partasi la politica de sfidare a Constitutiei. Nu a avut nici o ezitare sa se amestece in criza PSD, precizind ca are o afectiune fata de acest partid. Credem ca Ion Iliescu a depasit cu mult limitele Constitutiei, exprimindu-si atasamentul fata de partidul pe care l-a creat, a afirmat Stolojan.
Liderii Aliantei considera ca prin invitatia facuta Iliescu vrea sa se foloseasca de opozitie pentru a scapa de acuzatiile ca a incalcat Constitutia. Ion Iliescu doreste sa se foloseasca de noi pentru a da o aparenta de legalitate discutiilor cu Adrian Nastase legate de problemele PSD. Nu putem sa dam curs unui astfel de demers, a afirmat Theodor Stolojan. Cei doi lideri au vrut sa-i dea o lectie lui Iliescu si pentru implicarea intensa a acestuia in campania electorala. In campania de la alegerile locale nu a tinut seama ca Legea fundamentala ii impunea neutralitate si echidistanta politica, a umblat prin Bucuresti cu nonsalanta cu candidati PSD Vanghelie, Geoana si Duvaz, au acuzat liderii PNL-PD.

Traian Basescu a concluzionat, ieri, ca toate intilnirile si consultarile pe care le-a avut opozitia, de-a lungul vremii, cu Ion Iliescu, s-au intors impotriva opozitiei. A aflat punctul nostru de vedere despre coruptia din guvern, despre dezastrul din justitie si ad-ministrarea defectuoasa a fondurilor europene. Toate aceste informari nu au facut decit sa fie transmise PSD care a contracarat afirmatiile pe care le faceam impotriva guvernului si a unor ministri corupti ca Adrian Nastase, Dan Ioan Popescu , Miron Mitrea, Serban Mihailescu si Viorel Hrebenciuc, a afirmat Basescu.

Cu invitatia lui Iliescu in fata, copresedintele Aliantei, Traian Basescu, a demontat punct cu punct solicitarile presedintelui. El a spus ca, in loc sa se duca la Cotroceni, Iliescu va afla in mod public parerea opozitiei. ?Ne cere, nici mai mult, nici mai putin, decit sa asiguram continuitatea in administratia locala. Pai, aici avem obiective diferite. Nu ne trece prin cap sa continuam coruptia din administratia locala, sustinindu-i pe Marian Oprisan sau Gavril Mirza, presedinti de Consilii Judetene in Vrancea si Suceava, a replicat Basescu. Al doilea punct pe care Iliescu voia sa-l analizeze cu Basescu si Stolojan era stadiul legislative prioritare pentru integrare. Decit sa discute restructurarea partidului si analiza rezultatelor alegerilor, mai bine discutau acest subiect, pentru ca ei au intirziat aceste proiecte si nu opozitia. Negocierile cu UE au fost intotdeauna secrete, atunci de ce ne cheama sa discutam acum acest subiect, a ripostat Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea