Social

Iliescu l-a invatat pe Diaconescu "strategia castravetelui"

Numele Doctorului nu va mai fi pronuntat de pesedisti pana la sfarsitul lunii electorale

Daca totusi vor fi intrebati in emisiunile de televiziune cati candidati are partidul, pesedistii vor adopta "strategia castravetelui", a recomandat Ion Iliescu.

Sustinatorii lui Diaconescu s-au rugat de conducerea partidului sa fie alaturi de candidat

"Castravetele este o leguma dicotiledonata, din familia cucurbitaceelor, care contine 98% apa..." Mai tineti minte celebrul scheci interpretat de Florin Piersic, in care un elev, atunci cand profesorul il intreba ceva, facea ce facea si se intorcea la singurul subiect pe care il cunostea? Adica la castravete . Ion Iliescu si-a amintit ieri de aceasta sceneta, in toiul unei noi dispute in PSD pe marginea eternei intrebari: "Cati candidati are partidul?". Totul a pornit de la nemultumirea lui Diaconescu, frustrat de faptul ca nici nu a inceput campania electorala si liderii importanti l-au si lasat singur.

Marian Vanghelie si Aura Vasile , reprezentantii PSD Bucuresti, au cerut ca si partidul mare sa-l sprijine pe candidatul oficial, in acest sens sugerand ca cei trei lideri ai PSD (Mircea Geoana, Adrian Nastase si Ion Iliescu) sa iasa cu o declaratie comuna de sprijin. Scopul era sa-l faca pe Ion Iliescu, prieten bine cunoscut al candidatului independent Sorin Oprescu, sa-si asume candidatul partidului si sa dea, astfel, un semnal votantilor pesedisti indecisi.

Mircea Geoana a gasit ca ideea este buna si a cerut secretariatului partidului sa trimita o circulara organizatiilor judetene pentru a-i incuraja pe liderii locali sa-l promoveze pe Diaconescu. Geoana a cerut ca pesedistii sa nu mai intre in discutii referitoare la candidatura lui Sorin Oprescu, numele acestuia fiind declarat tabu pana la finalul campaniei.

Aura Vasile a continuat gherila de partid pro-Diaconescu si dupa-amiaza: la sedinta de grup de la Camera Deputatilor, ea l-a certat pe Victor Ponta ca nu pune destul suflet pentru candidat, ba, mai mult, face si declaratii in favoarea lui Oprescu (precum cea recenta, ca ar fi bun de candidat la prezidentiale). Ponta a replicat, aratand ca el il sprijina pe Diaconescu, dar ca nu crede ca acesta a procedat bine cand s-a dus la micii lui Vanghelie in Parcul Izvor.

Iliescu n-a raspuns chemarii lui Vanghelie si Geoana. Cand i s-a aratat ca Diaconescu are o problema in emisiunile de televiziune, fiind obligat tot timpul sa explice ce este cu Oprescu, in loc sa fie lasat sa-si prezinte programul, Iliescu a facut o recomandare inedita: "Reveniti la castravete!" Iliescu a explicat ca nu este necesar sa raspunzi la intrebarea reporterului, aceasta putand fi evitata cu dibacie. Nu trebuie sa spui ce vrea ziaristul, ci ce vrei tu, in speta care sunt proiectele tale, a sintetizat Iliescu "strategia castravetelui", pe care i-a servit-o ca un antreu electoral candidatului Diaconescu.

In PSD, castravetele are si adversari. Vasile Dancu , specialist in relatii publice, spune ca este o tehnica de comunicare gresita: ziaristul si candidatul nu pot avea canale paralele de comunicare, pentru ca nu se mai inteleg deloc. Dancu spune ca se poate evita o intrebare incomoda si in alt fel decat s-o ignori si sa spui in loc ce-ti trece prin cap.

Iliescu o tine pe-a lui: Oprescu ar fi fost mai bun

Intrebat la finalul sedintei daca ar fi fost mai bine ca Sorin Oprescu sa fi fost candidatul PSD, Ion Iliescu a raspuns: "Sigur ca da, dar aceasta tine de conjunctura interna si de relatiile umane in acelasi timp. Oameni suntem!". "Probabil ca nu este foarte bine ca Oprescu candideaza independent, pentru ca se vor imparti foarte multe voturi’, a adaugat Iliescu.

El a accentuat faptul ca, in campania pentru alegerile locale, conteaza foarte mult personalitatea candidatilor: "Este si un anumit vot politic, dar la locale conteaza mult mai mult personalitatea si charisma candidatilor. Am vazut multi foarte reusiti din ceea ce am putut intalni pana acum".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea