Social

Iliescu isi scrie demisia din PSD

Ion Iliescu lanseaza un ultim avertisment PSD. Peste doua zile, el va trimite conducerii actuale a partidului o scrisoare extrem de dura, in care sunt formulate critici despre modul in care a fost gestionat PSD de la congres incoace.
Fostul presedinte vorbeste despre lipsa de incredere si cooperare dintre actualii lideri si face reprosuri privind atmosfera de la varful formatiunii. Iliescu spune ca a fost victima unor atacuri venite din interiorul partidului, tocmai din partea acelor persoane care "au folosit posturile guvernamentale drept trambulina pentru a intra in Parlament". Un exemplu ar fi deputatul Alin Teodorescu, pe care Iliescu este suparat ca, intr-o emisiune televizata, a spus ca "in 1996 Romania era in pragul colapsului si mergea spre nicaieri", iar Emil Constantinescu a fost "salvatorul natiunii". Ceea ce l-a suparat foarte tare pe Ion Iliescu este lipsa de reactie a actualei conduceri, care nu a luat atitudine in nici un fel la aceste afirmatii, apreciate de fostul presedinte drept "denigratoare". Ion Iliescu reia o serie de teme lansate atat la congres, cat si ulterior, la Consiliul National. La congres, liderul pesedist a avertizat: "Ganditi-va pe mainile cui dati conducerea acestui partid". Noua scrisoare este exact in aceasta nota, pentru a demonstra ca partidul a iesit in pierdere prin optiunea Geoana. De altfel, si Mircea Geoana este criticat in misiva iliesciana, fiind considerat principalul vinovat pentru starea PSD. Iliescu solicita recunoasterea existentei unui curent de stanga in partid, care doreste sa se exprime ca atare. Tot mai multe voci sustin ca Ion Iliescu ar putea demisiona din PSD. De altfel, la Consiliul National din vara, el a spus ca va analiza "oportunitatea mentinerii calitatii de membru al PSD". Tot atunci, fondatorul partidului le-a spus colegilor sai ca trebuie sa se debaraseze de "oameni si practici care au afectat imaginea partidului", de "liderii vulnerabili", reprosandu-le ca "functiile din partid au fost impartite prin manevre de culise intre grupurile de interese". El i-a nominalizat pe Geoana, Hrebenciuc si Dancu. "Locul meu nu mai poate fi alaturi de oameni care s-au pretat la manevre necinstite, de culise", a spus Ion Iliescu la Consiliul National de acum cateva luni.




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea