Social

Iliescu, doua nopti la terapie intensiva

Fostul presedinte Ion Iliescu urma sa fie transferat ieri in rezerva sa de la Spitalul Elias . Numai ca a ramas la Spitalul Floreasca , la terapie intensiva , semn ca nu se simte foarte bine, asa cum anunta doctorul Sorin Oprescu.
Echipa de specialisti care-l supravegheaza pe Ion Iliescu a decis ca acesta sa ramina pina miercuri dimineata la Spitalul Floreasca, dupa care va fi transferat pentru citeva zile la Elias. La 24 de ore de la operatie, starea de sanatate a lui Ion Iliescu este buna, parametrii biologici sint in limite normale si urmeaza tratamentul recomandat de cardiologii interventionisti, a explicat ieri, medicul Sorin Oprescu, directorul general al Spitalului Elias. In afara de medici si de sotia sa, Ion Iliescu nu l-a primit decit pe deputatul Ioan Mircea Pascu , vicepresedintele PSD.

Pentru a preintimpina formarea de stenoze (ingustarea vaselor de singe), Ion Iliescu va trebui sa ia cel putin noua luni medicamente anticoagulante si sa evite efortul excesiv.

Interventia chirurgicala la care a fost supus Ion Iliescu se face de cinci ani in Romania si nu este una clasica, ce presupune taieturi. Angiografia coronariana presupune folosirea unui cateter, care se introduce prin artera femurala. Dupa ce se injecteaza o substanta de contrast, medicii vizualizeaza pe un monitor arterele coronariene. In acest caz, au depistat cinci stenoze, asa ca s-a trecut la urmatoarea etapa a interventiei, dilatarea acestor artere coronariene prin montarea a cinci stenturi (mici cilindri, de regula facuti din aliaje de nichel si crom, care mentin artera dilatata).

Interventia, din momentul evaluarii pina la tratamentul final, a durat in jur de doua ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea