Social

Iliescu a fost retrogradat colaborator al PSD

Mircea Geoana transmite semnale prin intermediari ca fondatorul partidului, care il ameninta cu infiintarea Polului social, este tolerat in partid.

Pentru liderul PSD Vasile Dincu, exponentul grupului de la Cluj, grup care l-a instalat pe Mircea Geoana la conducerea partidului, Ion Iliescu este istorie. Dincu, care a recunoscut ca este strategul lui Geoana, a afirmat la emisiunea 100% de la Realitatea TV ca viitorul rol al lui Ion Iliescu in partid va fi unul secundar: Ion Iliescu ramine colaboratorul nostru. Ramine alaturi de noi.

Motivul pentru care Iliescu mai este tolerat in partid: Ion Iliescu are un anumit electorat pe care nu avem nici un interes sa-l ranim, sa-l gonim din PSD. Este un electorat rural (...) care resimte mai acut o nostalgie a unei sperante din 1990 sau din 1990-1996.

Atit timp cit Ion Iliescu are electoratul sau, el este bine venit alaturi de noi. Atit si nimic mai mult, din moment ce Congresul a stabilit altceva, a tinut sa accentueze senatorul Vasile Dincu.

Eu in viata mea nu am fost facut colaborator! Am statutul meu, cine ma respecta, ma respecta, cine nu, sa fie sanatos! Sint multi oameni care ma iubesc, care ma respecta, sint oameni care se tem de mine, care ma urasc, ne-a declarat iritat Ion Iliescu.

Cei care se tem de dvs., care va urasc sint in PSD?, l-am intrebat pe fostul lider al partidului. Iliescu a raspuns rapid: Si in PSD, dar si in afara partidului. Fostul sef de stat

s-a declarat indispus si de afirmatia lui Dincu potrivit careia primele alegeri democratice din PSD au avut loc doar la Congresul din 2005, cind Mircea Geoana l-a invins pe Iliescu: Dincu nu era membru de partid in 1996 sau in alti ani cind au fost alegeri secrete pentru conducerea partidului. Plecati din PSD?, l-am provocat pe Ion Iliescu. Cita vreme vom fi in consonanta, ramin in PSD, a raspuns acesta.

Nastase, inc-o sansa

Daca pentru Dincu (adica pentru actuala conducere a PSD) Ion Iliescu este cvasiscos la pensie, lui Adrian Nastase ii mai da o sansa. Nu oricum insa. Cred ca Adrian Nastase are sanse sa revina in prim-planul scenei politice.

Totul depinde insa de un eventual proiect si daca va stringe o echipa de buna credinta in jurul lui. Dincu mai pune insa o conditie: Daca sta o perioada si mediteaza, asa cum i s-a cerut de la partid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea