Social

#ilie sarbu #ministerul agriculturii #suprafete irigate #productie cereale #absorbtie fonduri ue

Ilie Sarbu: In privinta fondurilor europene, e un dezastru

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu , a prezentat joi, in cadrul unei conferinte de presa , situatia actuala, ingrijoratoare, a acestui domeniu, dand publicitatii cateva cifre comparative legate atat de evolutia importurilor si productiei, cat si de absorbtia fondurilor europene.

Potrivit rezultatelor inregistrate la Ministerul Agriculturii, comparativ cu 2004, au scazut atat efectivele de animale cat si productia de cereale.

De asemenea, s-au inregistrat scaderi la productia de lapte si de oua, ca si la cea de miere de albine . Si productia totala de carne a scazut, in conditiile cresterii substantiale a consumului de carne.

"Importam 70% din cantitatea de carne de porc, exact invers decat am lasat eu, in 2004. Atunci importam doar 30 %", a spus Ilie Sarbu, care a precizat ca si situatia la productia de carne de pasare s-a depreciat, Romania ajungand sa importe circa 35%. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea