Social

#atac vascular cerebral #efecte paracetamol #paracetamol #atac de cord #ulcer

Iei paracetamol? Risti sa mori mai repede!

Paracetamolul, unul dintre cel mai des folosite medicamente, creste considerabil riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral, sustin cercetatorii britanici.

Multi romani obisnuiesc sa foloseasca paracetamolul pentru a combate durerile sau febra. Se elibereaza fara reteta si probabil ca nu este casa din care sa lipseasca. Insa pe cat de la indemana si de util pare, pe atat este de nociv atunci cand este utilizat perioade indelungate de timp, scrie dailymail.co.uk.

O echipa de specialisti de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Leeds, Marea Britanie, a stabilit faptul ca paracetamolul luat regulat vreme de 14 ani creste cu 68% riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral si de moarte precoce. In plus, cei care obisnuiesc sa ia acest medicament pentru a combate raceala sau durerile de cap au cu 50% mai multe sanse de a se alege cu un ulcer gastric decat cei care il evita.

In plus, paracetamolul solubil contine si cantitati mari de sare, total nerecomandate persoanelor care sufera deja de afectiuni cardiace. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca paracetamolul se gaseste sub diferite denumiri pe piata si ca e bine sa nu se combine mai multe produse de acelasi tip.

Sursa foto: viralglobalnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea