Social

#paracetamol #medicamente raceala #efecte paracetamol # insuficienta renala cronica

Iei des paracetamol? Iata la ce riscuri te expui!

Agentia Nationala a Medicamentului informeaza opinia publica cu privire la efectele secundare grave ale paracetamolului asupra ficatului si rinichilor.
 
Paracetamolul poate fi cumparat fara prescriptie medicala din farmacii si este unul dintre medicamentele la care romanii recurg cel mai des impotriva racelii si gripei.

In urma unui articol publicat in presa americana despre efectele adverse ale acestui medicament, Agentia Nationala a Medicamentului a tinut sa aminteasca celor care abuzeaza de el sau il administreaza in asociere cu alcoolul ca poate avea efecte toxice asupra ficatului.

Dozele mari si tratamentul prelungit prezinta un risc crescut de toxicitate hepatica, dar si de insuficienta renala cronica. Riscul de afectiuni hepatice creste atunci cand se consuma alcool in timpul tratamentului cu paracetamol sau cand este administrat in paralel cu alte medicamente.

ANM sustine ca aceste efecte secundare sunt trecute pe prospectul medicamentului, dar ca foarte putine persoane le acorda atentia cuvenita.


Sursa foto: Portal.com.mk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea