Social

#frauda #identitate #financiara #online #operatiuni #bancare

Identitatile financiare ale britanicilor, vandute online cu 80 de lire

Identitatile financiare complete ale britanicilor sunt vandute cu doar 80 de lire sterline de catre autorii fraudelor pe internet, potrivit unui grup de securitate informatica din Marea Britanie.

Pachetele detaliate care sunt vandute online includ nume, adresa, numar de pasaport si date financiare confidentiale precum numerele de la cartile de credit. Pentru date mai putine, pretul scade, scrie BBC.

Deoarece sase din zece persoane isi desfasoara activitatile financiare pe Internet, expertii cred ca ar trebui sa se faca mai multe pentru a preveni infractiunile informatice . Grupul Get Safe Online, sustinut de politie, guvern si banci, spune ca furtul de identitate este o problema grava. Se apreciaza ca autorii furturilor vand la pachet, din locatii aflate in tari cu o legislatie permisiva in privinta infractiunilor informatice, date obtinute din calculatoarele neprotejate ale populatiei din tarile bogate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea