Social

#alegeri #vot #femeie presedinte #studiu politic #studiu femei

Iata cati romani ar vota o femeie presedinte

Ziarul "Adevarul" a realizat de curand un sondaj pentru a afla cati dintre romani ar fi dispusi sa voteze o femeie presedinte si cum ar trebui sa fie viitorul candidat la aceasta functie.

Astfel, potrivit rezultatelor sondajului, 31,2% din respondeti au raspuns ca ar fi o idee buna ca o femeie sa devina presedintele Romaniei si ca ar vota in acest sens, in timp de 50,7% din cei chestionati au marturisit ca nu ii incanta aceasta idee si ca nu ar vota niciodata cu un candidat femeie la presedintie.

Specialistii de la INSCOP Research au incercat, de asemenea, sa faca un profil al viitorului presedinte. Astfel, potrivit unui sondaj 57,5% din respondenti au declarat ca ar dori ca
"un tanar sa devina presedintele Romaniei", in timp ce 30,7% nu sunt de acord cu o astfel de idee. In ceea ce priveste posibilitatea ca "o persoana cu dubla cetatenie sa devina presedintele Romaniei", 18,8% din cei chestionati au fost de parere ca este o idee buna şi ca ar vota in acest sens, potrivit ziarului "Adevarul".

Sursa foto: euforia.tv
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea