Social

#ccercetatori #ardere calorii #ras #calorii #studiu

Iata cate calorii arzi atunci cand razi! Nu o sa iti vina sa crezi

Sunt binecunoscute efectele rasului asupra psihicului, dar te-ai gandit ca te-ar putea ajuta si sa slabesti? Cercetatorii de la Universitatea Vanderbilt din Nashville au realizat un studiu ca sa afle cate calorii consuma o persoana atunci cand rade. Rezultatele sunt spectaculoase.

94 de femei si de barbati cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani au luat parte la studiu. Toti au fost testati in perechi, pentru ca in aceste conditii, scrie gizmodo.com, erau mai relaxati si se distrau mai bine.

Timp de o ora si jumatate, fiecare pereche a vizionat mai multe filme, unele care provocau rasul si altele care generau o reactie neutra. Cu ajutorul unui calorimetru a fost masurata caldura generata de fiecare participant la studiu. Astfel, in timp ce radeau, voluntarii au consumat cu 0,19 kcalorii pe minut mai mult decat in mod normal, iar pulsul le-a crescut cu 2,1 batai pe minut.

Persoanele care s-au amuzat mai mult si au ras mai mult de 20 de secunde pe minut au consumat cu 17% mai multe calorii si au avut un ritm cardiac mai alert comparativ cu restul.

Sursa foto: blog.lakeside.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea