Social

#poluare # studiu poluare # strada poluata #strada shopping # oxford street # top poluare

Iata care este cea mai poluata strada din lume! E mai aproape decat crezi

Una dintre cele mai indragite si faimoase artere de shopping din lume si mai ales din Europa a fost decretata cea mai poluata strada din lume.

Sa te plimbi pe faimoasa strada Oxford din centrul Londrei era dezavantajos pentru buzunar, dat fiind numarul mare de magazine de designer si nu numai de pe aceasta artera. Mai nou insa, cercetatorii britanici au descoperit ca este rau si pentru sanatate sa-ti petreci prea mult timp aici din cauza nivelului crescut de dioxid de azot.

Potrivit studiilor, nivelul este cu siguranta cel mai inalt din Europa si nu se stie sa fi fost intrecut de vreo alta tara din lume, nici macar de arterele"rivale" din Delhi si Mumbai. Nivelul de diozid de azot este de peste 460 de miligrame pe metrul cub de aer, in conditiile in care nivelul maxim admis in Europa este de 135 de miligrame pe metrul cub.

Cauza cresterii nivelului de poluare este traficul intens de pe aceasta artera. Intr-un singur an, valoarea de 200 de miligrame de dioxid de azot (intr-o ora) a fost depasita de 1500 de ori. Acest fapt este ingrijorator deoarece expunerea la aceasta poluare poate cauza probleme respiratorii, astm si chiar atac de cord.

Din cauza acestei probleme, Londra risca amenzi de peste 300 de milioane de lire sterline din partea Comisiei Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea