Social

#cea mai friguroasa iarna din ultimii 100 de ani #iarna 2016-2017

Iarna 2016-2017, cea mai friguroasa din ultimii 100 de ani

Se anunta iarna grea! Specialistii europeni atrag atentia ca iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasa din ultimul secol, din cauza maselor de aer arctic care vor ajunge pe continent, conform meilleur.millennium-buzz.com.


Cele mai scazute temperaturi vor fi inregistrate in lunile ianuarie si februarie, iar luna martie nu va fi deloc una de primavara. Astfel, sustine meteorologul  german Dominik Jung, europenii vor trebui sa astepte luna aprilie pentru a se bucura de soare.

Previziunile specialisului german sunt sustinute si de meteorologul Joe Bastardi de la serviciul AccuWeather.

Acesta arata ca venirea iernii va fi marcata de deplasarea inspre Europa a unor mase de aer arctic. In plus, scaderea activitatii solare va contribui la scaderea temperaturilor in perioada care urmeaza.

Meteorologii romani estimeaza, pentru umatoarele trei luni calendaristice, o vreme in general normala pentru aceasta perioada, in timp ce cantitatile de precipitatii se vor situa peste normele multianuale in majoritatea regiunilor, cu exceptia zonelor sudice sud-estice, unde se va inregistra un deficit, dupa cum reiese din prognoza de specialitate, valabila pentru intervalul octombrie - decembrie 2016.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea