Social

I-am sugerat domnului Videanu ca al doilea viceprimar sa fie din zona liberala

Insotit de o echipa de noua consilieri, Sorin Oprescu a sosit vineri dimineata pentru prima data la serviciu, in calitate de Primar general Capitalei.

Dupa intalnirea cu Adrian Videanu , Oprescu a sustinut o scurta declaratie de presa.

"Am avut o discutie informala cu domnul Videanu despre proiectele derulate de Primarie si gradul de dezvoltarea al Bucurestiului.

In continuare voi avea alte discutii cu directorii din primarie si se vor face evaluari ale activitatiilor din aceasta institutie de catre experti pentru a va putea spune care este starea orasului la preluarea mandatului pentru a putea avea un reper pentru ca semestrial sau trimestrial sa putem sa raportam bucurestenilor despre ceea ce s-a facut si ceea ce mai este de facut.

Eu imi doresc sa respectam principiul transparentei totale si sper ca si colegii de la sectoare sa fie de aceeasi parere", a spus Sorin Oprescu in prima zi de mandat ca primar general al Bucurestiului.

In privinta colaborarii cu Consiliul General , Oprescu a marturisit ca si-ar dori ca al doilea viceprimar sa fie din zona liberala: "I-am sugerat domnului Videanu ca al doilea viceprimar sa fie din zona liberala pentru ca este o mai mare legitimitate fata de ceea ce au dorit cetatenii. Dumnealui mi-a promis ca va discuta acest subiect cu conducerea partidului. Eu as considera ca ar fi un lucru bun daca legitimitatea colegilor din Consiliul General ar respecta si dorintele cetatenilor".

"Doresc ca consilierii cu care m-am prezentat astazi la Primarie, impreuna cu directorii generali si cu directorii de servicii sa isi faca un punct de vedere asupra activitatii desfasurate pana in prezent, vorbesc de un cadru informal, astfel incat sa putem prezenta starea bucurestiului la sfarsitul lunii iulie", a mai spus Oprescu.

Au trecut 10 ani de la prima candidatura a lui Oprescu pentru aceasta functie. Fotoliul de primar general a fost castigat abia la a treia candidatura.

In 1998, Oprescu a fost invins de Viorel Lis , iar in 2000, de actualul presedinte, Traian Basescu.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea