Social

Hrebenciuc va fi seful lui Mitrea

Liderii PSD au anuntat ieri ca Miron Mitrea este candidatul PSD la Primaria Capitalei. Viorel Hrebenciuc va fi seful de campanie a partidului.

Presati de lansarea lui Vasile Blaga drept candidat al PD-L, social democratii s-au grabit si ei sa lanseze, macar pentru presa, o informatie cit de cit sigura, dupa nenumarate ezitari si calcule rasturnate: Miron Mitrea va fi candidatul lor pentru Primaria Capitalei.

In timp ce democratii pregateau lansarea lui Blaga intr-un parc din sectorul 3, Mircea Geoana, Miron Mitrea, Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc s-au adunat in cursul diminetii la sediul de campanie al PSD, in Cotroceni, si au stabilit, ca strategie, sa lanseze in presa informatia referitoare la candidatura lui Miron Mitrea. Ulterior, nici unul dintre liderii sus-mentionati nu a confirmat oficial aceasta candidatura, spunind ca problema va fi transata vineri, prin vot, la sedinta Comitetului Executiv.

Marian Vanghelie a declarat ca el este singurul candidat sustinut de organizatia PSD Bucuresti si ca nu s-a luat nici o decizie. Mircea Geoana a declarat si el ca „nu s-a batut nimic in cuie“ si ca pina vineri se mai poarta discutii, atit cu Miron Mitrea, cit si cu Cristian Diaconescu, pentru asumarea candidaturii la Primaria Generala.

„Cristi a avut primul aceasta propunere in fata, a ramas sa discute cu filiala Bucuresti, sa vada daca are sprijinul ei sau nu. Miron si-a exprimat intentia de a candida, foarte bine, sa discute si el cu PSD Bucuresti, amindoi au atuuri, cu oricare dintre ei intram in turul doi la alegeri“, a declarat pentru Cotidianul presedintele PSD, Mircea Geoana.

„Toate formulele au plusuri si minusuri. Conditia obligatorie pentru un candidat este sa aiba sustinerea neconditionata a organizatiei, fara sprijinul organizatiei, sansele scad. Punctul de vedere al organizatiei este indispensabil pentru stabilirea formulei finale“, a explicat presedintele PSD.

Miron Mitrea a lasat totusi sa se inteleaga destul de clar ca el ar fi candidatul mult discutat. „Daca organizatia din Bucuresti va gasi de cuviinta sa faca alta propunere decit cea actuala (Marian Vanghelie - n.r.), eu pot fi candidatul Bucurestiului“, a spus el, citat de MEDIAFAX.

Surse din conducerea PSD Bucuresti sustin ca vineri, la sedinta Comitetului Executiv, Marian Vanghelie va prezenta „un discurs spectaculos“ menit a incerca sa rastoarne situatia in favoarea sa. In cazul in care va simti ca votul liderilor judeteni i-ar fi totusi potrivnic, el va miza pe candidatura prietenului si nasului sau, Mitrea.

Daca Miron Mitrea va fi anuntat oficial drept candidat, sef de campanie a partidului va fi desemnat Viorel Hrebenciuc. Acesta este cooptat si in prezent in echipa de campanie pe care o coordoneaza Mitrea, dar avansarea sa pe functia de sef plin de campanie ar insemna pentru el o revenire spectaculoasa dupa opt ani de absenta de la conducerea unei campanii electorale .

Hrebenciuc a fost seful de campanie a PDSR in 1992, a condus partial campania PDSR in 1996 si a fost seful de campanie a partidului si in 2000, cind social democratii au cistigat si parlamentarele, si prezidentialele.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea