Social

Hotii au atentat la flacara olimpica

Olimpiada de iarna a cazut victima protestelor cu nuanta politica din Italia, un grup de protestatari antiglobalizare avind o tentativa de furt a tortei olimpice.


Pe masura ce se apropie data de 10 februarie , ziua ceremoniei oficiale de deschidere a Olimpiadei de iarna, Italia, tara care va gazdui aceasta editie, trebuie sa faca tot mai mult fata conflictelor interne care perturba buna desfasurare a competitiei. Ultimul eveniment care a pus pe jar organizatorii este legat de tentativa de furt a flacarii purtate chiar de campioana Italiei in proba de pe distanta de 1.500 de metri, Eleonora Berlanda, ce a avut loc intr-una din localitatile de trecere, Trento. Fortele de ordine au arestat un necunoscut care, desprins din multime, a incercat sa-i smulga sportivei din mina torta, luptindu-se secunde bune cu aceasta. Continuindu-si drumul, Berlanda a trebuit sa faca fata si unei demonstratii organizate de o asociatie antiglobalizare, ea fiind nevoita sa se intoarca spre a gasi o alta cale de iesire din oras. Toate acestea vin la o saptamina dupa ce, ingrijorat ca protestele care au perturbat procesiunea tortei olimpice ar putea continua, Mario Pescante, ministrul Sporturilor si supervizorul Olimpiadei, a apelat la presedintele Partidului Refondarii Comuniste, Fausto Bertinotti, pentru a izola eventualele adunari de protestanti care ar putea avea loc pe ruta tortei olimpice.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea