Social

#protejare insecte #hotel pentru insecte #iarna #insecte

Hoteluri pentru insecte! In ce conditii isi vor petrece acestea iarna

40 de hoteluri pentru insecte sunt amplasate in patru judete din nordul Transilvaniei. Hotelurile sunt construite special pentru ele din lemn, chirpici si paie si au ca scop protejarea albinelor, carabusilor si buburuzelor in timpul iernii, deoarece aceste specii sunt in pericol de disparitie in toata Europa.

 

De vina pentru disparitia acestor insecte sunt chiar fermierii care stropesc culturile cu pesticide. „Sigur, folosim, ca altfel nu se fac nici cartofii, nici rosiile, nici castravetii”, spune un fermier, potrivit digi24.ro.

In cele 40 de hoteluri se afla deja mai multe specii de insecte printre care albine zidar, viespi saparatoare, buburuze si carabusi.

Aceste insecte sunt ”folosite” in special de fermierii care vor culturi ecologice. „Carabusii pot sa se ascunda intre bucatile de lemn. Carabusii sunt niste rapitori de talie mai mare care consuma chiar larvele gandacului Colorado sau melci”, a declarat Tamas Sike, biolog si initiator al proiectului, pentru digi24.ro.

Proiectul a fost finantat din bani norvegieni si este estimat la aproximativ 74.000 euro.

Sursa foto: unjardinalandrevarzec.unblog.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea