Social

#restituire bani #hotarare de guvern #bani retinuti ilegal

Hotarare de Guvern: Banii retinuti ilegal pensionarilor vor fi restituiti pana in septembrie 2013

Contributiile de asigurari sociale retinute ilegal pensionarilor cu pensii mai mari de 740 de lei in perioada aprilie 2011 - aprilie 2012 vor fi restituite incepand cu luna septembrie a acestui an, in trase lunare egale. Restituirea urmeaza sa se incheie in septembrie 2013.

Aceste prevederi au fost aprobate saptamana trecuta printr-o hotarare de Guvern. Hotararea fost publicata marti in Monitorul Oficial.

In luna mai, Executivul a emis o ordonanta de urgenta care prevedea clar ca procesul de restituire a contributiilor retinute ilegal trebuie sa se incheie cel mai tarziu pana la 31 decembrie 2013.

Restituirea banilor se face din oficiu, de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, precum si de catre casele de pensii sectoriale si cele apartinand sistemelor proprii de asigurari sociale neintegrate in sistemul public de pensii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea