Social

Hillary iese la atac cu toate armele

Lupta pe „terenul" electoral american devine din ce in ce mai aprinsa, odata cu apropierea alegerilor din Texas si Ohio O Hillary Clinton vizibil nervoasa a lansat atacuri vehemente la adresa contracandidatului Barack Obama , la sfarsitul saptamanii trecute. Fosta Prima Doamna, a carei campanie este, potrivit presei americane, in plina „ dezintegrare ", a lasat la o parte tonul amabil din ultima dezbatere televizata si l-a acuzat pe Obama ca foloseste „tactici josnice si discurs ipocrit". „Rusine, Barack Obama! A venit vremea sa duceti o campanie coerenta! Mergeti in Ohio, haideti sa avem o dezbatere despre tacticile si comportamentul vostru", a spus Clinton, vizibil ener­vata de mesajele electronice trimise de echipa lui Obama, in care ii sunt criticate planul de reforma a sistemului de sanatate si pozitia privind Acordul de liber-schimb nord-american ( NAFTA ). Oba­ma a raspuns acuzatiilor lui Clinton, spunand ca toate informatiile pre­zentate in respectivele mesaje sunt adevarate. El s-a declarat uimit de reactiile violente ale lui Hillary. "Asta ma face sa cred ca exista ceva gandit in enervarea de (sambata) dimineata", a spus el, facand aluzie la lacrimile lui Clinton, despre care se spune ca i-au adus victoria in New Hampshire. El a adaugat ca, de-a lungul acestei campanii, a fost mereu tinta atacurilor lui Clinton si ca echipa ei a folosit o tactica similara de a-l discredita la sfarsitul lui ianuarie, inainte de megamartea alegerilor din SUA. Atunci, echipa lui Hillary a acuzat tabara lui Obama ca a distribuit mesaje electronice in Connecticut, in care afirmatiile ei in legatura cu razboiul din Irak erau scoase din context. Ralph Nader a declarat pentru NBC ca intra in cursa pentru Casa Alba ca independent. Pesimismul a pus stapanire pe Hillary "The New York Times " vor­­­beste despre o fosta Pri­ma Doamna deprimata , care nu mai foloseste asa des ex­presia "cand voi deveni pre­sedinte". Desi nu abandoneaza cursa, potrivit analistilor, Hillary si-a pierdut increderea in sine care o caracteriza inainte de a incepe sa cunoasca gustul infrangerii. Cu toate acestea, ea a afirmat pentru CNN ca va continua sa lupte, deoarece si sotul ei, Bill, a castigat in 1992 investitura abia in iunie. La republicani, John McCain ramane in centrul unui scandal privind presupusa re­la­tie cu Vicki Iseman, o femeie implicata in activitati de lobby. Dupa ce a dezmintit afir­matiile din "NYT", McCain a refuzat apoi sa raspunda la intrebari. Scandalul a reizbucnit cand "Newsweek", "Washington Post" si "New York Times" au dezvaluit con­tradictii intre declaratiile lui McCain cu privire la contactele sale cu doua companii de telecomunicatii pentru care lucra Iseman, "Glencairn" si "Paxson". Si ca si cum McCain nu ar avea suficiente probleme, Obama l-a acuzat ca, de vreme ce sustine politicile economice ale lui Bush si e gata sa mai tina trupele americane in Irak inca 100 de ani, veteranul nu reprezinta o solutie pentru americani.

Superdelegatii lui Clinton parasesc corabia

Potrivit "L.A.Times", o parte din superdelegatii care declarasera ca o vor sustine pe Hillary la Conventia din august si-au schimbat preferintele. Ei par a se fi reorientat spre corabia lui Obama, care beneficiaza de vant favorabil, dupa 11 victorii consecutive. Alti superdelegati, care initial spusesera ca o vor sustine pe Hillary, se declara in prezent indecisi. Associated Press scrie ca niciunul dintre superdelegatii care au afirmat ca-l vor sustine pe Obama nu s-a razgandit. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea