Social

#hillary clinton #banca mondiala #sef

Hillary Clinton, prima femeie-sef la Banca Mondiala?

Hillary Clinton , secretar de stat al SUA, ar putea deveni urmatorul sef al Bancii Mondiale in 2012 si prima femeie care ocupa aceasta functie.

Fosta Prima Doamna a SUA ar putea parasi postul diplomatic de la Casa Alba pentru a prelua conducerea Bancii Mondiale anul viitor potrivit unor surse ale agentiei de presa Reuters, citata de Gandul.info.

In 2012 se incheie mandatului actualului presedinte al bancii, Robert Zoellick .

Daca Hillary Clinton obtine postul, Banca Mondiala si Fondul Monetar International ar putea fi conduse pentru prima oara de doua femei.

Dupa eliberarea sefiei FMI in urma scandalului sexual in care a fost implicat Dominique Strauss Kahn, principala favorita pentru sefia institutiei este ministrul francez de Finante, Christine Lagarde.

Casa Alba a refuzat sa comenteze pana acum, dar Hillary Clinton a anuntat inca de la inceputul mandatului sau de secretar de stat ca nu isi doreste sa ramana in aceasta pozitie timp de mai mult de patru ani.

Banca Mondiala administreaza miliarde de dolari folositi pentru spirijinea si dezvoltarea celor mai sarace state din lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea